Explosionskrönika av Yan Lianke
  • Översättning: Anna Gustafsson Chen
  • ISBN: 9789127187948
  • Utkom: maj 2024
  • Pressmaterial:
  • Omslag
  • Författarfoto

Yan Lianke

Explosionskrönika

En natt väcks invånarna i byn Sprängrifte av en dröm, där de uppmanas att ge sig ut på gatan och få veta sitt öde. Det första man träffar på kommer att avslöja ens framtid.

Tre av de fyra bröderna i familjen Kong spås en lysande framtid, särskilt andrebror Kong Mingliang, som hittar ett omärkt sigill. Med sigillet i handen påbörjar han målmedvetet sin sociala klättring och inleder ett hänsynslöst arbete för att förvandla det lantliga lilla samhället till en supermetropol.

Explosionskrönika är en roman om ett Kina i förändring efter Maos död. Med mytisk realism och ett färgstarkt bildspråk skapar Yan Lianke en halsbrytande skildring av den moderna kapitalismen. Det är en roman om det kinesiska samhällets hypersnabba språng in i moderniteten, och om den ständiga tillväxten som samhällets naturlag.

Yan Lianke (född 1958) är en av Kinas främsta romanförfattare av idag. Han är översatt till ett stort antal språk och har två gånger nominerats till det internationella Man Booker-priset. Vid sidan av skrivandet arbetar han som professor i litteraturvetenskap vid universitetet i Beijing.

Anna Gustafsson Chen är översättare och har introducerat en rad kinesiska författare med sina översättningar till svenska.

Yan Lianke

Yan Lianke

Yan Lianke (född 1958) är en av Kinas främsta romanförfattare idag, översatt till ett stort antal språk och två gånger nominerad till det internationella Man Booker-priset. Vid sidan av skrivandet arbetar han som professor i litteraturvetenskap vid universitetet i Beijing.

Läs mer

Häng med i vad som händer!

Vill du hänga med i vad som händer på Weyler förlag så skriv upp din e-postadress här.