Drömmar om byn Ding av Yan Lianke
  • Översättning: Anna Gustafsson Chen
  • ISBN: 9789127187931
  • Utkom: maj 2024
  • Pressmaterial:
  • Omslag
  • Författarfoto

Yan Lianke

Drömmar om byn Ding

Drömmar om byn Ding är en roman om död, skuld och omöjlig kärlek. Genom ögonen på den unge pojken Qiang, som mördats av sina grannar, får vi följa berättelsen om aidstragedin i den kinesiska provinsen Henan.

Efter att ha lockats att sälja blod och injicerats med plasma för att förebygga anemi smittas bönderna med viruset. Hela byar raderas ut när sjukdomen sprider sig och myndigheterna vägrar att ta sitt ansvar och ersätta de drabbade.

Medan Qiang berättar om byns öde slits hans egen familj sönder av misstänksamhet och vedergällning. Yan Liankes svarta humor och djärva satir blir till en kraftfull allegori som avslöjar det moraliska tomrummet i det moderna Kinas hjärta.

Yan Lianke (född 1958) är en av Kinas främsta romanförfattare av idag. Han är översatt till ett stort antal språk och har två gånger nominerats till det internationella Man Booker-priset. Vid sidan av skrivandet arbetar han som professor i litteraturvetenskap vid universitetet i Beijing.

Anna Gustafsson Chen är översättare och har introducerat en rad kinesiska författare med sina översättningar till svenska.

Yan Lianke

Yan Lianke

Yan Lianke (född 1958) är en av Kinas främsta romanförfattare idag, översatt till ett stort antal språk och två gånger nominerad till det internationella Man Booker-priset. Vid sidan av skrivandet arbetar han som professor i litteraturvetenskap vid universitetet i Beijing.

Läs mer

Häng med i vad som händer!

Vill du hänga med i vad som händer på Weyler förlag så skriv upp din e-postadress här.