• Översättning: John Swedenmark
  • Storpocket
  • ISBN: 9789187347887
  • Omslag: Elsa Wohlfahrt Larsson
  • Utkom: mars 2015
  • Pressmaterial:
  • Omslag
  • Författarfoto

Jón Kalman Stefánsson

Trilogin om Pojken

Trilogin följer Pojkens väg från den ödesdigra fiskefärden där han mister sin bäste vän till dess att han invigs i livets mysterier av Alfhild i en grotta utanför Samhället. Denna känslostarka berättelse om en ung mans väg till kärleken utspelas i det mest dramatiska land­skap Island bjuder, branta berg, djupa fjordar och väldiga snöstormar.

Om Himmel och helvete:

»Himmel och helvete är ett mästerverk.« (P O Enquist)

»Det dödliga klimatet, kampen mot naturkrafterna … står i skarp kontrast mot poesi, boklig bildning, kärleks- och närhetslängtan.« (Göteborgs-Posten)

Om Änglarnas sorg:

»Slutet gör mig närmast gråtfärdig vid tanken på att sista delen ännu inte finns översatt.« (Helsingborgs Dagblad)

»Och mitt i allt det vita, och i den kyla som dödar dig om du stannar upp en sekund för länge, blir tankarna om livets mening mer tydliga och giltiga. Det blir tjusig, njutbar läsning.« (Kulturnytt, SR)

Om Människohjärtat:

»Skimrande. Ord om kärlek som lockar till inlevelse och insikt.« (Dagens Nyheter)

»… som att få återvända till slukaråldern … då när böcker väckte liv i drömmar, skapade sår i själen, vidgade perspektiven, gav tröst och hopp och mening.« (Helsingborgs Dagblad)

»… en dundrande avslutning på den myllrande trilogin, och en vackert stämd roman om livets kraft och skörhet.« (Smålandsposten)

Jón Kalman Stefánsson

Jón Kalman Stefánsson

Jón Kalman Stefánsson föddes 1963. Han bodde i Reykjavik till dess att han var 12 år gammal, då han flyttade till Keflavik. Han har studerat litteratur vid Islands universitet och skrivit litteraturkritik i Morgunblaðið. Jón Kalman Stefánsson inledde sitt författarskap som lyriker för att sen växla över till prosan. Sommarljus, och sen kommer natten blev hans…

Läs mer

Häng med i vad som händer!

Vill du hänga med i vad som händer på Weyler förlag så skriv upp din e-postadress här.