• Standardpocket
  • ISBN: 9789185849628
  • Omslag: Lotta Kühlhorn
  • Utkom: juli 2011
  • Pressmaterial:
  • Omslag
  • Författarfoto

Kjell Johansson

De utsatta

De utsatta innehåller trilogin Huset vid Flon, Sjön utan namn och Rummet under golvet, för första gången samlade i en volym. Tillsammans har de tre böckerna nått hundratusentals läsare.

De två första romanerna skildrar en familj i Midsommarkransen, en av Stockholms förorter. I centrum står de två barnen Eva och Einar. De växer upp med en snäll men viljestark mor, en storslagen suput till far och stridslystna morföräldrar på övervåningen i den förfallna gamla kåken de hyr. Det är en barndom som kastar sin slagskugga över dem långt in i vuxen ålder. I den tredje romanen berättas mormoderns gripande historia.

Om denna trilogi har kritikerna skrivit:

»Med Rummet under golvet avslutar Kjell Johansson ett imponerande och gripande romanbygge om en epok vi fortfarande lever i. Eller som fortfarande lever i oss, vare sig vi vill eller inte.« (Dagens Nyheter)

»När Kjell Johansson nu avslutar den trilogi som han inledde med Huset vid Flon (1997) har han gett 1900-talets svenska trasproletariat en bestående plats i litteraturhistorien.«

Kjell Johansson

Kjell Johansson

Kjell Johansson är född 1941 i Stockholmsförorten Midsommarkransen. Han vann en stor och hängiven publik med romantrilogin De utsatta – Huset vid Flon, Sjön utan namn och Rummet under golvet – som skildrar udda människor i samhällets utkant. Utöver den flerfaldigt prisbelönta trilogin har romanerna En rädd människas berättelse (1984) och Gogols ansikte (1989) vunnit både svensk och internationell berömmelse.…

Läs mer

Häng med i vad som händer!

Vill du hänga med i vad som händer på Weyler förlag så skriv upp din e-postadress här.