Vårens böcker 2022

Nu finns Weyler förlags katalog för vårens böcker. På listan hittar du tre nya titlar och totalt fem pocketutgåvor.

Detaljerna av Ia Genberg (januari)
Ia Genberg har kallats ”Sveriges minst hyllade stora författare”, och nu gör hon en storstilad återkomst till romanen. Detaljerna är en kort roman med fyra porträtt och tusen detaljer, skriven med den noggranna blicken på allt, om det upphittade kärleksbrevet i en tummad pocketbok, om samtal på nattliga hustak, om att välja rätt klänning till millennieskiftet och om relationerna som bara fortsätter långt efter att de tagit slut.

Backlashen: metoo och revolutionen som stoppades av Irena Požar (april)
Fem år efter metoo har dammet lagt sig, och på sätt och vis är vi tillbaka i den gamla onda tiden. Trots alla upprop, och alla ord om att lyssna på kvinnors berättelser, är många brottsoffer återigen rädda för att anmäla övergrepp. Irena Požar, chefredaktör för Veckorevyn, har fått stor uppmärksamhet för sina granskningar av unga kvinnors villkor. I denna bok går hon på djupet i den moderna historien om kvinnors motstånd mot sexuella övergrepp, och frågar vad metoo egentligen gjorde med oss.

Om någon skulle komma förbi av Thomas Korsgaard (april)
Thomas Korsgaard, född 1995, fick ett enormt gensvar i hemlandet för sin debutroman. Det är en bok om en uppväxt i ett fattigt hörn av Jylland, skriven på en kärnfull och kärv prosa som balanserar med humorn och obehaget på varsin sida om gärdesgården. Romanen, som är den första i en trilogi, har hyllats av både kritiker och en ständigt växande läsekrets.

Dessutom kommer nya pocketutgåvor av Kjell Johanssons kanske allra mest älskade romaner, nämligen den svit som inleddes med Huset vid Flon och därefter följdes av Sjön utan namn, Rummet under golvet och Det var inte jag. Utgivning i januari. Och till sist kommer Henrik Bromanders kritikerrosade litterära spänningsroman Skymningstid i pocket i mars.

Bläddra i katalogen genom att klicka på länken nedan.

Häng med i vad som händer!

Vill du hänga med i vad som händer på Weyler förlag så skriv upp din e-postadress här.