Sommarens böcker 2024

Nu finns Weyler förlags katalog för sommarens böcker. 

Yan Lianke Kvinnorna (maj)
Yan Lianke är en av de främsta kinesiska författarna idag, och har hyllats som en mästerlig satiriker och samhällsskildrare. I sin nya bok, Kvinnorna, följer han upp den självbiografiska berättelse som påbörjades i Tre bröder (2021). Här får vi följa kvinnorna i Yan Liankes hemby och släkt, en humoristisk och vildsint berättelse om de kvinnor som format honom som människa och författare. Översatt till svenska av Anna Gustafsson Chen.

Yan Lianke gästar Internationell författarscen på Kulturhuset Stadsteatern den 21 maj. Tre av hans tidigare böcker kommer samtidigt i nyutgåva.
 

Tezer Özlü Barndomens kalla nätter (juni)
Den turkiska författaren Tezer Özlü har på senare år återupptäckts i flera länder. Nu introducerar vi för första gången den moderna klassikern Barndomens kalla nätter på svenska, i översättning av författaren och poeten Burcu Sahin. Boken är en uppväxtskildring av livet i barndomens Istanbul, men samtidigt en labyrintisk färd i Europa under 70-talet, skriven på en poetisk prosa i Plaths eller Kafkas kölvatten. Innehåller även ett nyskrivet förord av Balsam Karam.
 

Thomas Korsgaard Man skulle kanske ha varit där (augusti)
Nu kommer tredje och avslutande delen i danske Thomas Korsgaards uppmärksammade romansvit om en ung, queer antihjälte som kämpar för att ta sig fram i livet. I trilogins final lämnar Tue sitt gamla liv bakom sig, och tar sig långt bort från den inskränkta byn på Jylland in till storstaden. Men han inser att saker från det förflutna hela tiden lever kvar. Översatt av Helena Hansson. 

Häng med i vad som händer!

Vill du hänga med i vad som händer på Weyler förlag så skriv upp din e-postadress här.