Sommarens böcker 2023

Sommaren står för dörren, eller hur? Svårt att tro när man tittar ut, men så är det. På årets sommarlista hittar ni två nya böcker samt en emotsedd pocket.

Katalogens framsida, som syns ovan, bygger på omslaget till Hanna Sahlbergs bok Den osynliga muren, som skapats av Lukas Möllersten.

Den osynliga muren: Rapport från mitt misslyckade försök att bli kines av Hanna Sahlberg (maj)

Som 20-åring reste Hanna Sahlberg ensam till den sydkinesiska landsbygden för att lära sig språket och bli en del av det växande Kina. Målet var på samma gång enkelt och omöjligt: Att bli kines. Det skulle, i likhet med hennes kinesiska journalistkollegors drömmar om frihet, visa sig svårt. I en exceptionellt välskriven personlig reportagebok ger hon en ovanlig inblick i den slutna supermakten. Måsteläsning för alla som vill förstå det moderna Kina.

Ingen väg tillbaka: En roman om Karin Lannby av Lennart Hagerfors (maj)

Hennes liv var som en spionberättelse i verkligheten. Som ung kastade hon sig huvudstupa in i det spanska inbördeskriget, för att sedan arbeta som spion för svensk underrättelsetjänst under andra världskriget. Karin Lannbys öde har fortsatt att fascinera under årtiondena, och nu står hon i centrum för en romanfantasi skriven av Lennart Hagerfors. Det är en drabbande berättelse om en människas väg genom en turbulent tid, och om modet att stå upp för sina ideal även när det kostar allt.

Dessutom kan vi äntligen meddela att Detaljerna av Ia Genberg kommer i pocket. Detta sker i juni.

Häng med i vad som händer!

Vill du hänga med i vad som händer på Weyler förlag så skriv upp din e-postadress här.