Sommarens böcker 2022

På sommarlistan hittar du två nya titlar och två återutgivningar.

Ina Rosvall Livbärnarna

Hon debuterade 2018 med den kritikerrosade romanen Harungen. Nu kommer Ina Rosvall tillbaka med en roman om att sätta liv till världen.

Livbärarna handlar om Mirjam, som när hon blir gravid tänker göra som alla andra. Hon ska gå till en plantage, låta embryot planteras i en livkapsel och sedan skördas under säkra former. Så gör alla, och det är svårt att minnas att det varit på något annat sätt. Men så fattar hon ett beslut som kastar henne ut ur systemet, och in i en födandets motståndsrörelse som vill gå tillbaka till rötterna. Livbärarna är en stark och fängslande roman om en annan värld, men som samtidigt talar rakt in i vårt nu.

Gunnar Brusewitz Fyra årstider / Hemma vid Fågelsången

I en tid när allt fler utforskar naturen är det hög tid att återupptäcka den svenska naturprosan. Gunnar Brusewitz (1924-2004), genrens absolut främsta i vårt land, återin­troduceras nu med två påkostade nyutgåvor. Hemma vid Fågelsången handlar om hur författaren i 30-årsåldern tog över ett gammalt torp i Uppland, och upptäckte naturen omkring honom. Fyra årstider är en samlingsvolym av hans folkkära årstidsböcker som nådde tiotusentals läsare under 60-talet. Genomillustrerade med författarens egna illustrationer.

Med nyskrivet förord av Tomas Bannerhed.

Deon Meyer Mörk flod

Med sina kriminalromaner om Bennie Griessel har Deon Meyer etablerat sig som en av deckarvärldens mest pålitliga samhällsskildrare. I Sverige har han två gånger fått pris för bästa översatta kriminalroman, senast för Villebråd (2020).
Nya romanen Mörk flod är precis som tidigare en tempofylld och stark kriminalroman med fokus på korruptionen och orättvisorna i det moderna Sydafrika.

Häng med i vad som händer!

Vill du hänga med i vad som händer på Weyler förlag så skriv upp din e-postadress här.