Höstens böcker 2024

Nu finns Weyler förlags katalog för höstens böcker.

Mattias Timander Din vilja sitter i skogen (augusti)
Mattias Timander debuterar med en roman om glesbygdens till synes eviga konflikter. Han skildrar en plats där det som gäller är veden, skogen och de långa linjerna i historien, där inget riktigt uttalas men där inget heller glöms bort.

Wanda Bendjel­loul Minnets labyrint (oktober)
Under 1980- och 90-talen anordnades ett antal resor till Libyen, där besökarna fick lära sig om Khadaffis ideologi. Hur kunde så många lockas att delta i dessa indoktrineringsläger? Med hjälp av sina egna och andras minnen, filmer och böcker skriver Wanda Bendjel­loul fram en berättelse om världspolitik och minnets tillförlitlighet, en dokumentärroman om en företeelse som fallit i glömska.

Sandra Lillebø En fransk familj (oktober)
Norska Sandra Lillebøs nya roman, efter den kri­tikerrosade Sakernas tillstånd (2021), handlar om kvinnoliv i moderna Frankrike, om förlorade förbindelser, om underkastelse och våld. Och om att gå tillbaka i tiden och försöka förstå vem man var och vem man blev. Översatt av Felicia Stenroth.

Gerald Murnane Inlandet (november)
Gerald Murnane betraktas som Australiens störste prosaförfattare idag, nu ger vi ut hans främsta verk i ny svensk utgåva. På en sällsam, egensinnig prosa rör sig bok­ens berättare mellan Ungern, Australien och USA, i en gåtfull utforskning av minnets och skrivandets eviga problem. Översatt av Lars Ahlström.

Jonas Fröberg Huset mitt i byn (november)
För Jonas Fröberg är historien om Konsum berättelsen om hans egen släkt, om Konsumhandlare i flera generationer. Huset mitt i byn är en skildring av en bygd och en familj, och samtidigt av Konsums uppgång och fall. Men i grunden handlar det om en grupp samhällsbyggare, och den lika vackra som radikala drömmen om billi­ga livsmedel för alla.

Häng med i vad som händer!

Vill du hänga med i vad som händer på Weyler förlag så skriv upp din e-postadress här.