Höstens böcker 2023

Nu finns katalogen för höstens böcker. På listan hittar du totalt fem böcker samt en pocketutgåva.

Vancouver av Hannes Fossbo (augusti)
Nu kommer uppföljaren till Hannes Fossbos kritikerrosade debut Öbarn. Nya romanen är del två i en tänkt romantriptyk, nu med den frånvarande fadern i centrum. Vancouver (25 augusti) skildrar en märklig exiltillvaro i en värld av marijuanadoftande original med gott hjärta och dåliga vanor.

Hemma vid myren : Och andra texter om naturen i våra liv av Tomas Bannerhed (september)
Ny bok av vår kanske störste naturskildrare idag! Tomas Bannerhed är tillbaka med hans allra bästa naturtexter från det senaste årtiondet i Hemma vid myren : Och andra texter om naturen i våra liv (1 september). Här går han i nyfiken dialog med våra stora naturskildrare, och kastar samtidigt nytt ljus över bin, blommor, sötvattensfiskar och bävrar.

Stacken av Annika Norlin (september)
Ny roman av läsar- och kritikerfavoriten Annika Norlin. Stacken (21 september) skildrar en grupp människor utanför samhället, som dragits till varandras närhet och till skogarna. Hur hamnade de där, som delar av en grupp där ingen måste klara allt och där alla bidrar med något? Annika Norlins första roman är en magnetisk, rolig och djupt berörande berättelse om kärlek och gruppdynamik.

Minnet och rädslan : En biografi över Gunnar Ekelöf av Jesper Högström (oktober)
Gunnar Ekelöf är en av få svenska diktare av sin generation som faktiskt blir läst – som fortsätter att vinna nya läsare med sin trollbindande diktning. Jesper Högströms Minnet och rädslan : En biografi över Gunnar Ekelöf (28 september) är den första biografin om Ekelöf på över 30 år.  Med ett gediget researcharbete, och ett stort antal nya källor och uppgifter, är den full av insikter om den moderna svenska litteraturhistorien.

Mellan två kungariken av Suleika Jaoud (oktober)
Suleika Jaouad var bara 22 år när hon fick en märklig klåda. Mitt i ungdomen som hon var, på väg att flytta från hemlandet USA till Paris, tänkte hon inte så noga på saken. Med tiden blev det värre, och när hon slutligen sökte vård var beskedet det mörkast tänkbara. Leukemi. Mellan två kungariken (19 oktober) är en bok om livet, döden och sorgen, som slår det mesta i memoargenren.

Dessutom utkommer pocketutgåva av Hemma av Judith Hermann i november.

 

Häng med i vad som händer!

Vill du hänga med i vad som händer på Weyler förlag så skriv upp din e-postadress här.