Kenneth Hermele Foto: Sofia Runarsdotter

Kenneth Hermele

Kenneth Hermele är ekonom och författare med ett tjugotal skrifter om utvecklingsfrågor bakom sig. Han bor och verkar i Göteborg.

Nyheter

Kenneth Hermeles uppväxtskildring är nominerad till Augustpriset 2018

2018-10-23

En shtetl i Stockholm handlar om pojken Kenneth som växer upp på 50-talet i en ortodox judisk familj på Södermalm i Stockholm där de bor i ett halvmodernt hus reserverat för fattiga judar. Båda föräldrarna har flytt till Sverige under åren före kriget. Kenneths liv avgränsas av judehuset, judisk släkt och umgänge, den judiska skolan […]

Böcker av Kenneth Hermele

Kalendarium

Visa alla händelser

23 april

Kenneth Hermele gästar judiska salongen

Premiär för Judiska Salongen i Göteborg – en nybildad förening med syftet att arrangera kulturevenemang med judiskt tema inom litteratur, konst, teater, musik, film, dans och andra kulturområden. Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden och vänder sig till alla som är intresserade av judisk kultur. Det första arrangemanget är ett författarsamtal mellan Kenneth Hermele, aktuell med En shtetl i Stockholm som nominerades till Augustpriset 2018, och Leif Zern, författare till Kaddish på motorcykel som kom ut 2012. Samtalet leds av Rakel Chukri, kulturskribent på Sydsvenska dagbladet.

Häng med i vad som händer!

Vill du hänga med i vad som händer på Weyler förlag så skriv upp din e-postadress här.