David Norlin

Vikarien

Anna söker en plats i livet där hon är någons förstahandsval, något mer än en tillfällig besökare. Hon har varit utbränd och är nu på väg tillbaka, och i mötet med tvåbarnspappan Thomas ser hon nya möjligheter öppna sig. Samtidigt gör sig oron från det förflutna hela tiden påmind, och långsamt ska den dra henne mot ett oåterkalleligt beslut.

Vikarien är en stor roman om det lilla livet. Det handlar om känslan av att leva på undantag och att aldrig komma till sin rätt, ett tillstånd som över tid kan driva en till drastiska handlingar. Med små åthävor och sällsynt precision naglar David Norlin fast läsaren i ett vardagligt ödesdrama.

Pressansvarig: Ami Mörén, 072 705 43 95, ami.moren@nok.se

David Norlin

David Norlin

David Norlin (född 1978) debuterade med den kritikerrosade romanen Dagar utan ljus, nätter utan mörker (2016), som även nominerades till Katapultpriset för årets bästa debut. Vid sidan av skrivandet arbetar han som psykolog.   Kritikerröster om Dagar utan ljus, nätter utan mörker (2016): "Både stilistiskt och formmässigt är det en mycket driven debut, rasande snyggt genomförd." - Sydsvenskan "Hade…

Läs mer

Häng med i vad som händer!

Vill du hänga med i vad som händer på Weyler förlag så skriv upp din e-postadress här.