Tomas Bannerhed

Lugnet

»Mamma jag var ju rädd för dig. Jag visste inte vem du hade blivit. Hur skulle jag någonsin ha kunnat säga det?«

Urban har flyttat från landet till staden för att börja ett nytt liv, kanske som dokumentärfilmare. Men efter en misslyckad kärlekshistoria tar ensamheten över, han fylls av missmod, drar sig undan människorna och börjar odla ett säreget intresse för fågelägg. Han hoppas att en ny förälskelse ska rädda honom men plågas av skuld för att han aldrig förmådde besvara breven från sin mamma.

Lugnet är en roman om begär och hämnd i ett Stockholm på tröskeln till det nya millenniet. Det är Tomas Bannerheds första roman efter debuten med Korparna (2011) som belönades med Augustpriset och som nyligen filmatiserats. Hans senaste bok är naturdagboken I starens tid (2015) som han gjorde tillsammans med fågelfotografen Brutus Östling.

»Bannerheds prosa är lika komprimerad som fritt svävande, en blytung text buren av termikens uppvindar.« (Nils Schwartz i Expressen om Korparna)

Kalendarium

Visa alla händelser

21 oktober

Författarmöte med Tomas Bannerhed under Sigtunastiftelsens kulturhelg

Författarmöte med Tomas Bannerhed under Sigtunastiftelsens kulturhelg. I samtal med programchef Dan-Erik Sahlberg kl 11.

23 oktober

Tomas Bannerhed medverkar vid Bokens dag i Uppsala

Tomas Bannerhed medverkar vid Bokens dag i Uppsala

24 oktober

Tomas Bannerhed i Akademibokhandeln på Lidingö

Tomas Bannerhed berättar om sin nya roman Lugnet. I samtal med Svante Weyler, Akademibokhandeln på Lidingö.

29 oktober

Tomas Bannerhed medverkar på Bokens dag i Linköping.

Tomas Bannerhed medverkar på Bokens dag i Linköping.

Recensioner

Tomas Bannerhed

Tomas Bannerhed

Tomas Bannerhed växte upp i småländska Uråsa och bor sedan mitten av 1990-talet i Stockholm. Han är fil kand i medie- och kommunikationsvetenskap, statsvetenskap och sociologi och har arbetat som universitetslärare, utredare och redaktör. Hans skönlitterära debut Korparna utkom 2011 och tilldelades bland annat Augustpriset och Borås Tidnings debutantpris. Romanen skildrar livet i en småbrukarfamilj under…

Läs mer

Häng med i vad som händer!

Vill du hänga med i vad som händer på Weyler förlag så skriv upp din e-postadress här.