Lennart Hagerfors

Ingen väg tillbaka. En roman om Karin Lannby: Rebell, poet, spion

Hennes liv var som en spionberättelse i verkligheten. Från antinazistisk kurirverksamhet i 30-talets Tyskland till det brinnande spanska inbördeskriget, och vidare till en relation med en ung litteraturstudent vid namn Ingmar Bergman. Till sist, när stormen bedarrat, lämnade hon än en gång allt för ett nytt liv i Paris.

Under åren har Karin Lannbys öde fortsatt att fascinera. I sin nya bok har Lennart Hagerfors byggt upp en romanfantasi, eller en historisk roman om man så vill, utifrån hennes historia och 1900-talshistoriens mest fascinerande år.

Ingen väg tillbaka är en drabbande berättelse om ett unikt levnadsöde i en turbulent tid, om obändig äventyrslust och modet att ta ställning även om man riskerar allt.

»Lennart Hagerfors behärskar konsten att plocka ned det stora och expanderande och göra det  jordnära och begripligt.«
Jenny Aschenbrenner i SvD om Framåt natten uppklarnande

Pressansvarig: Sofia Thermaenius, 073 346 80 54, sofia.thermaenius@nok.se

Lennart Hagerfors

Lennart Hagerfors

Det var Lennart som värvade mig till Stockholms AIF. Han var högerytter, jag blev mittback. Div 7. Det var Lennart som, liksom, värvade mig till Norstedts en gång i tiden, där han gav ut sina böcker sen länge. Hade någon annan frågat vet jag inte vad jag svarat. Och det var Lennart som visade mig…

Läs mer

Häng med i vad som händer!

Vill du hänga med i vad som händer på Weyler förlag så skriv upp din e-postadress här.