Omslag Siri Hagerfors

Lennart Hagerfors

Ingen väg tillbaka. En roman om Karin Lannby: Rebell, poet, spion

Karin Lannbys liv var som en spionberättelse i verkligheten.

Redan som ung lämnade hon tryggheten och åkte rakt in i det brinnande spanska inbördeskriget för att kämpa mot fascismen. Åter i Sverige blev hon en centralt placerad agent för den svenska underrättelsetjänsten, där hon spionerade på Hitlertyskland. Under samma intensiva period hann hon även ge ut en diktsamling, bli filmskådis samt leva med en ung regissör vid namn Ingmar Bergman.

Under åren har Karin Lannbys öde fortsatt att fascinera. I sin nya bok skriver Lennart Hagerfors fram en romanfantasi, en historisk roman om man så vill, utifrån hennes liv och 1900-talshistoriens mest fascinerande år.

Ingen väg tillbaka är en berättelse om ett unikt levnadsöde i en turbulent tid, om obändig äventyrslust och modet att ta ställning även om man riskerar allt.

»Lennart Hagerfors behärskar konsten att plocka ned det stora och expanderande och göra det  jordnära och begripligt.«
Jenny Aschenbrenner i SvD om Framåt natten uppklarnande

Pressansvarig: Sofia Thermaenius, 073 346 80 54, sofia.thermaenius@nok.se

Lennart Hagerfors

Lennart Hagerfors

Det var Lennart som värvade mig till Stockholms AIF. Han var högerytter, jag blev mittback. Div 7. Det var Lennart som, liksom, värvade mig till Norstedts en gång i tiden, där han gav ut sina böcker sen länge. Hade någon annan frågat vet jag inte vad jag svarat. Och det var Lennart som visade mig…

Läs mer

Häng med i vad som händer!

Vill du hänga med i vad som händer på Weyler förlag så skriv upp din e-postadress här.