Andreas Ekström, Johanna Koljonen

Främling – En bok om Carola

Det finns de som älskar Carola. Det finns de som älskade Carola förr men nu ser tillbaka på sina yngre jag med mild förvåning. Det finns de som säger att de inte har några åsikter alls om Carola – och sen aldrig slutar att berätta om vad de tycker. Alla som säger att de inte är intresserade av Carola ljuger.

Andreas Ekström och Johanna Koljonen skriver nördigt och nära om Carolas konstnärskap. De vill vara trogna sina upplevelser och minnen av henne, men också ta reda på vad hon betyder för de kristna och för de homosexuella, vad som förråds av den där intensiva blicken hon har ibland. Och hur hon får det att svänga så sanslöst mycket.

»Främling vilar på en grundlig research där inga detaljer är för obetydliga. Det är hisnande, underhållande läsning om ett unikt fenomen där vi alla deltar och bidrar på något vis.« (Smålandsposten)

»Den här boken har givit mig en walk down memory lane. Ekström/Koljonen skriver fram en förlorad tid då public service var långsamt och folkbildande, då mormoner kunde vinna folkets hjärta i sina gyllene skor och då talangjakterna inte försiggick på teve utan i småstädernas folkparker.« (Helsingborgs Dagblad)

Andreas Ekström

Andreas Ekström

Andreas Ekström, född 1975, är kulturjournalist på Sydsvenskan. Hans förlagsdebut Hemliga pappan blev hans genombrott för en större publik. Google-koden från 2010 var hans första bok på Weyler förlag, och etablerade Andreas som en av landets ledande auktoriteter på den digitala revolutionens verkningar. Han turnerar ständigt som uppskattad föreläsare i ämnet. Tillsammans med Johanna Koljonen gick han…

Läs mer

Johanna Koljonen

Johanna Koljonen

Johanna Koljonen, född 1978 i Helsingfors, är journalist, programledare och kritiker. Hon medverkar bland annat i Sveriges Radio och Dagens Nyheter. Tillsammans med Sofia Mirjamsdotter tilldelades hon 2011 Stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare, för twitterkampanjen #prataomdet. Motiveringen löd "För att ha gjort det privata allmängiltigt och fått en hel värld att prata om det."…

Läs mer

Häng med i vad som händer!

Vill du hänga med i vad som händer på Weyler förlag så skriv upp din e-postadress här.