• Standardpocket
  • ISBN: 9789185849512
  • Omslag: Martin Kindgren
  • Utkom: januari 2011
  • Pressmaterial:
  • Omslag
  • Författarfoto

Torbjörn Nilsson

Därför vann dom

Därför vann dom skildrar den längsta valrörelsen i svensk modern historia – från valnatten 2006 till söndagen den 19 september 2010. Resultatet blev historiskt: en borgerlig statsminister som blir omvald och ett socialdemokratisk parti i fritt fall utan ledning. Men när avgjordes det? Och varför?

Partiernas egna valanalyser handlar om utspel och koalitioner, Därför vann dom handlar om rörelserna på djupet.
Veckotidningen Fokus har fört in en ny ton, en ny berättarstil i den svenska politiska journalistiken. Det här unika samarbetet med Weyler förlag är ett prov på det.

Torbjörn Nilsson har redigerat Därför vann dom, han är politikredaktör på Fokus och författare till De omänskliga. Berättelser om politik. Anita Kratz är frilansjournalist och författare till Reinfeldt – Ensamvargen. Claes Lönegård är reporter på Fokus och skriver om politik och ekonomi.

»Det är gedigen journalistik som inte har det slutgiltiga svaret, men som erbjuder ett flertal möjliga svar.« (Västerbottens Folkblad)

»De är typiskt välskrivna, kräver sin insatte läsare, och är berättade liksom inifrån maktens rum. Där det politiska spelet pågår sju dagar i veckan med utspel och opinionsarbete, partistrider och positioneringar.« (Smålandsposten)

Torbjörn Nilsson

Torbjörn Nilsson

Torbjörn Nilsson (f. 1980) är uppvuxen på en bondgård utanför Kisa och sen han började följa fullmäktigemötena där är han helt upptagen med frågan om vad politiken gör med människorna. 2006 vann Torbjörn Nilsson Svenska Tidskrifters pris Årets journalist, och var samma år även nominerad till Årets mediarookie. Han arbetar sedan 2005 på veckotidningen Fokus…

Läs mer

Häng med i vad som händer!

Vill du hänga med i vad som händer på Weyler förlag så skriv upp din e-postadress här.