Weyler förlag
  • Hem
  • Böcker
  • Författare
  • Press
  • Om oss
  • Kontakt
Översättning: Marianne Mattsson
Omslag: Sara Acedo
224 sidor

Inbunden
ISBN: 9789187347856
Utkom i januari 2015

Pocket
ISBN: 9789176810248
Utkom i juni 2016

E-bok
ISBN: 9789187347924
Utkom i januari 2015
Pressmaterial:
Skuggan av ett liv

HILARY MANTEL

Vem är egentligen Hilary Mantel? När hon fick sitt oerhörda genom­brott i England med Wolf Hall och För in de döda, de två första romanerna om Thomas Cromwell, Henrik VIII och Tudortiden, hade hon visserligen haft framgång som författare, men var ändå rätt okänd för sin stora publik. Hennes nya läsare kunde då glädjas åt en tidigare inte särskilt uppmärksammad memoar, Skuggan av ett liv. Här skildrar Mantel sin uppväxt i en katolsk familj av lägre medelklass, med en kraftfull mor, en blek far och så småningom en ganska kaotisk familjesituation.

Som ung juridik­student i London får hon problem med sin hälsa och tyvärr också med den okänsliga läkar­vetenskapen i form av en studentläkare som mot hennes vilja proppar henne full med psykofarmaka. Den här sjuk­domen, så småningom diagnostiserad som endometrios, en svår kvinnosjukdom, kommer att prägla hennes liv långt fram i livet. Den kanske rentav gjorde henne till författare.

Skuggan av ett liv handlar också om den dotter hon aldrig fick, den tro hon förlorade redan som barn och om de första årtiondena som författare. Det är lika delar personlig historia och kvinnohistoria.

AV SAMMA FÖRFATTARE:
Broderskap
Frihet
Jämlikhet
Mordet på Margaret Thatcher
För in de döda
Wolf Hall
topp
Kalendarium
För tillfället finns inga inbokade arrangemang knutna till den här boken.

Följ förlaget på Instagram:
@weylerforlag