Weyler förlag
  • Hem
  • Böcker
  • Författare
  • Press
  • Om oss
  • Kontakt
Omslag: Miroslav Sokcic

Inbunden
ISBN: 9789176810750
Utkom i september 2017
Pressmaterial:
BLOGGAT OM BOKEN "Goodbye, Bukarest" "" "Astrid Seeberger" lang:sv
Goodbye, Bukarest

ASTRID SEEBERGER

Kriget är slut, en ung kvinna från de gamla tyska områdena borta vid Östersjön har under flykten västerut skilts från sin familj och hamnat i södra Tyskland. Hon gifter sig, får en dotter, Astrid, och snart också kontakt med resten av den skingrade familjen. Utom med den älskade brodern Bruno, pilot under kriget, nu helt försvunnen. Död?

Det blir Astrids uppgift att som vuxen och väletablerad läkare i Sverige fortsätta sökandet efter morbrodern. Det för henne till Bukarest och till en berättelse om Bruno som med all sin osannolika dramatik gestaltar ett europeiskt flyktingöde.

Efter att ha berättat om modern med flyktingansiktet i Nästa år i Berlin! återkommer nu Astrid Seeberger med en lika omskakande berättelse om jakten på den försvunne Bruno. Astrid Seeberger, som är född i Tyskland men kom till Sverige som sjuttonåring, är njurläkare i Stockholm och debuterade som författare med boken Den skamlösa nyfikenheten.

RELATERADE NYHETER:
Fina recensioner av Goodbye, Bukarest
24 september 2017

AV SAMMA FÖRFATTARE:
Nästa år i Berlin
Den skamlösa nyfikenheten
topp
Kalendarium
21 november
Rumänska kulturinstitutet har nöjet att inbjuda till lanseringen av Astrid Seebergers bok, ”Goodbye, Bukarest”. Boken presenteras i ett samtal mellan Astrid Seeberger och Svante Weyler.

Tisdagen den 21 november kl.18.00
Rumänska kulturinstitutet
Skeppsbron 20, Stockholm
Fri entré!

Förhandsanmälan till andreea.schileru@rkis.se
29 november
Astrid Seeberger besöker Äppelvikens bokhandel kl 18.30.

Följ förlaget på Instagram:
@weylerforlag