Weyler förlag
  • Hem
  • Böcker
  • Författare
  • Press
  • Om oss
  • Kontakt
Översättning: Jesper Högström
Omslag: Elsa Wohlfahrt Larsson
412 sidor

Inbunden
ISBN: 9789187347214
Utkom i maj 2014

Storpocket
ISBN: 9789187347894
Utkom i november 2014

E-bok
ISBN: 9789187347429
Utkom i april 2014
Pressmaterial:
För in de döda

HILARY MANTEL

Trots att han kämpade i åratal för att få henne har Henrik VIII, Englands kung, blivit missnöjd med den självmedvetna Anne Boleyn. Hon har inte fött den son hon lovade honom och hon har skrämt bort hans gamla vänner vid hovet.
När Henriks första hustru Katarina dör, står Anne blottad för skvallret och illviljan. Följden blir en dramatisk rättegång, anklagelsen lyder: otukt och förräderi.
Ett ord från Henrik och Thomas Cromwell, hans närmaste man, är redo att låta henne falla. Allt medan den sedesamma Jane Seymour avvaktar sin tur att trä på sig den förgiftade vigselringen. Men Anne och hennes familj ger inte upp utan strid. Vilket pris är Cromwell beredd att betala för hennes huvud?

I För in de döda, den andra delen i den trilogi som inleddes med succén Wolf Hall, skildrar Hilary Mantel en av de mest mytomspunna och skrämmande episoderna i den engelska historien: Anne Boleyns undergång.

Hilary Mantel, som har en lång rad uppmärksammade romaner bakom sig sen debuten 1985, har tilldelats Englands mest prestigefyllda pris, Man Booker, för både Wolf Hall och För in de döda. Det är unikt i prisets historia.

BBC har gjort en hyllad dramaserie av Wolf Hall och För in de döda.

AV SAMMA FÖRFATTARE:
Broderskap
Frihet
Jämlikhet
Skuggan av ett liv
Mordet på Margaret Thatcher
Wolf Hall
topp
Kalendarium
För tillfället finns inga inbokade arrangemang knutna till den här boken.

Följ förlaget på Instagram:
@weylerforlag